zaterdag 12 september 2015

FoM 17.1: ASROCK

Voor gamers zet ASRock de Fatality-serie voort, welke bestaat uit de Z170 Gaming K4, de Z170 Gaming K6 en de Z170 Gaming K6+. De Gaming K4 beschikt over een 10-fasen stroomvoorziening, terwijl er ruimte is voor Crossfire door twee aanwezige PCI-e X16-sloten. Ook is er een Killer-netwerkchip geplaatst.

De K6 en de K6+ verschillen opnieuw door het wel of niet meegeleverde USB 3.1-frontpanel, en lijken qua specificaties verder op de Z170 Extreme6(+), met onder andere SLI-ondersteuning en 12-fasen stroomvoorziening. Daarbij beschikken deze modellen over eenzelfde Killer-netwerkchip als de Gaming K4.





De G10 Gaming Router, zoals zijn naam luidt, is speciaal gemaakt voor Windows 10 en geeft via de firmware game-verkeer prioriteit. Qua techniek is hij gebaseerd op een Qualcomm Atheros-chip, wat met 4x4 MiMo een snelheid oplevert van 1733 Mbps op 5 GHz en 800 Mbps op 2.4 GHz.

Voor AirPlay en Miracast wordt een dongle meegeleverd die zowel met als zonder draad aangesloten kan worden. De aansluitingen zijn als volgt: één LAN-input, vier -outputs en twee USB 3.0-poorten. Daarnaast hebben we ons laten vertellen dat er een infrarood-blaster geïntegreerd is, waardoor je dichtbijzijnde elektronica kunt bedienen via je router. Bedienen kan via de cloud, waar ook het output-vermogen ingesteld kan worden.




Geen opmerkingen: